nlc.hu
Egészség
Ismerd meg az influenza leghatékonyabb gyógymódjait!

Ismerd meg az influenza leghatékonyabb gyógymódjait!

Lehet madár, lehet sertés, sőt még spanyol is, az influenza igazi túlélő. Nem könnyű elkerülni, de ha megfertőzött, használjátok a leghatékonyabb gyógymódokat. Melyek ezek? Cikkünkből megismerhetitek.

Az influenzát vírus okozza. Mikroszkóp alatt úgy néz ki, mint egy rajzfilmfigura. Felületén antigének láthatók, ők a vírus névjegyei, H és N., két szeszélyes figura. Kicsit változnak ugyan évről évre, de nem túl gyorsan, így a telente átélt influenzákkal szemben a szervezet megtanul védekezni.

A szerzett immunitás alapvetően megakadályozza a gyakori fertőződést, de csak akkor, ha az immunrendszer jó állapota megfelelő. Néha előfordul, hogy az antigének gyorsan átalakulnak, ilyenkor alakulnak ki a nagy influenzajárványok.

Ha beleestél az influenzába, fontos a pihenés, mert testedet a gyógyulásnak kell lefoglalni, nem a munkahelyi stressznek. A szövődmények is akkor jelentkeznek, ha lábon hordod ki a betegséget. A stressz pedig önmagában is gyengíti az immunrendszert.

Milyen természetes módszerekkel előzheted meg az influenzát?

Az influenza szájon vagy az orron keresztül fertőz. A rendszeres kézmosás, leginkább evés előtt, éppen ezért különösen hasznos. És az sem baj, ha az influenzás időszakban nem a buszmegállóban fogyasztod el piszkos kézzel a gíroszt.

Torkodat karban tarthatod sós vizes gargalizálással. Az influenzavírus ugyanis 2-3 napig is elidőzik az orrüregben és a torokban anélkül, hogy munkája eredménye láthatóvá válna. A meleg tea szintén kimossa a szájüreget, a béltraktusban pedig a másvilágra küldi a vírust. Napközben, ha esetleg az egyik kolléga épp melletted tüsszög, vagy beviszik az oviba a náthás gyereket, kiváló vírusölő a párologtatóba csöppentett citromolaj. Nem mellesleg nyugtat is, és még a szellemi kapacitást is serkenti. Természetesen a pihenés, az egészséges táplálkozás és a friss levegő szentháromsága is fontos ahhoz, hogy felkészülten várhasd a telet.

Mit szedhetsz, hogy immunrendszered megerősítsd a vírusok ellen?

Nos, az influenza a D-vitaminnal sincs barátságban. Egy kutatás szerint az influenzajárványok szezonalitása összefügg azzal is, hogy télen a szervezet D-vitamin-készlete kiürül. Mindenekelőtt pótold hát a D-vitamint. Az echinacea (kasvirág) növény homeopátiás alacsony hígítása kúraszerűen rendkívül jó immunerősítő. Egész télen gond nélkül szedheted.

Ha pedig már bujkálna benned az influenza, használd a homeopátiás segítséget az első tünetektől kezdve. Amikor érzed a bágyadtságot, az izomfájdalmat, a torokkaparást, a náthát, a fejfájást vagy az influenza bármelyik tünetét, amilyen gyorsan csak lehet, kezdd el szedni oscillococcinumot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top