nlc.hu
Egészség
5 tipp, hogy több zöldséget egyél az új évben

5 tipp, hogy több zöldséget egyél az új évben

Ha az új évi fogadalmaid között szerepel a zöldebb étkezés, pár szuper tippel segítünk, hogyan építhetsz be több zöldséget az étrendedbe!

Számtalan okból dönthetünk úgy, hogy több zöldséggel szeretnénk ellensúlyozni a húsfogyasztást az étrendünkben – etikai, egészségügyi, fogyókúrás vagy pénzügyi okai egyaránt lehetnek ennek a döntésnek. Ha épp az új évre fogadtad meg, hogy igyekszel zöldebben étkezni, jól fog jönni az alábbi pár tipp!

1. Határozd meg a heti húsmennyiséget!

Törekedj rá, hogy ésszerű mennyiségű húsételt fogyassz. Például, ha heti fél kiló húst engedélyezel magadnak, abba a vasárnap reggeli bacon és egy csirkés saláta, vagy egy pulykás szendvics is simán belefér! 

2. Vágj bele húsmentes hétfőkbe!

Hallottál már a húsmentes hétfő mozgalomról? A kezdeményezés arra irányul, hogy csökkentsük a húsfeldolgozó-ipar kiváltotta káros környezeti hatásokat. Ez egy szuper megoldás azok számára, akik törődnek a környezetvédelemmel, de képtelenek teljesen vegetáriánus életmódra váltani.

5 tipp, hogy több zöldséget egyél az újévben

3. Ne siettesd magad!

Ha egész életedben az étrended szerves része volt a hús, nem könnyű drasztikusan szakítani vele. Fogyassz kezdetben sok fehér húst, majd egyre több halat, következő lépésben pedig magas fehérjetartalmú zöldségeket, például hüvelyeseket!

4. Találj tápláló húspótlókat!

Kevesebb hússal is lehet színes az étrendünk: a gomba, a sütőtök, az édesburgonya és a zöldségalapú fasírtok legalább olyan kielégítőek, mint a húsételek.

5. Ha semmi nem használ…

 …ha mindezek ellenére is ellenállhatatlan vágyat érzel a húsételek iránt, érdemes megvizsgálni, nincs-e vashiányod, vagy nem fogyasztasz-e túl kevés fehérjét.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top