Gasztro

7 zöldségfasírt vacsorára

Fasírtot sütni jó – könnyű elkészíteni, viszonylag gyorsan megvan, így tökéletes vacsora lehet belőle akár egy hosszú munkanap végén is. Hoztunk is 7 zöldségfasírtot, hogy kicsit színesítsük a választékot.

Cukkinifasírt ricottával

Hozzávalók 20-25 db-hoz::

  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
  • 2 ek. frissen reszelt parmezán
  • frissen reszelt szerecsendió
  • a sütéshez napraforgóolaj
  • 5-6 ek. zsemlemorzsa
  • 150 g ricotta
  • 150 g zsenge cukkini
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. A hozzávalókat összekeverjük (ha a végeredmény túl lágy lenne, tehetünk még bele egy kevés zsemlemorzsát), a masszából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, forró napraforgó olajban kisütjük, és azonnal tálaljuk.

A receptet Piazza Gabriella, a Tavola in Piazza bloggere készítette. 

 

Falafel, a zöldségfasírtok királynője

Hozzávalók:

  • 1 tk. (Himalája) só
  • 30 dkg száraz csicseriborsó
  • fél-fél mk. őrölt bor és chilipor
  • a sütéshez kókuszzsír
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 2 tk. őrölt római kömény
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 ek. tönkölyliszt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A recept folytatásáért kattints ide, a Pálmafa project blogra.

 

Répafasírt fetával

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1-2 ek. aprított petrezselyem
  • 1 kk. só és 1 nagy csipet őrölt bors
  • 5 dkg trappista sajt
  • 10 dkg feta
  • fél kk. szerecsendió
  • 3 ek. zsemlemorzsa
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A recept folytatásáért kattints ide, Mrs. Lipton blogjára.

 

Fűszeres-sajtos karfiolgolyók

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, őrölt bors
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 kisebb fej karfiol
  • a sütéshez kókuszzsír
  • a forgatáshoz zabliszt
  • 4 ek. zabkorpa
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A recept folytatásáért kattints ide, a Salátagyár blogra.

 

Vöröslencse fasírt

Hozzávalók:

  • fél vöröshagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 70-80 g zsemlemorzsa
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 40 g zabpehely
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • 1 tk. tengeri só és 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g vöröslencse
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A recept folytatásáért kattins ide, a Wannabe Chef blogra.

 

Krémsajtos, szerecsendiós babfasírt

Hozzávalók:

  • só, őrölt bors
  • 2 tk. majoranna
  • 1/4 szerecsendió
  • 20 dkg krémsajt
  • kb. 8 ek. kukoricaliszt
  • 2 db (összesen kb. fél kg) vörösbab konzerv
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A recept folytatásáért kattints ide, a Tetovált lány konyhája blogra.

 

Sárgaborsófasírt

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

  • 4-5 ek graham liszt
  • 2 L-es tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 tk őrölt koriander, római kömény, gyömbér, chilipor és kurkuma
  • a sütéshez kókuszzsír
  • fél kg sárgaborsó
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A recept folytatásáért kattints ide, a Pálmafa project blogjára.

 További húsmentes fasírtok az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top