Egészség

Ezek az internet legnagyobb átverései – Hamis “orvosi csodaszerek”

Csodás gyógyulás? Felszívódott tumor? Pénz-visszafizetési garancia? Ha te is kattintasz a hasonló hatásvadász mondatok láttán, itt az ideje tájékozódnod!

A gyógyszereknek, gyógyhatású készítményeknek kikiáltott csodaszerekkel való visszaélés nem új keletű, ugyanis már a 19. században is igen népszerű volt a hiszékeny emberekből való pénzszerzés. A csalók már régen is különböző csodaolajokat, gyógyfüveket és varázsszereket kínáltak a gyógyulás, az élethosszig tartó egészség és az örök fiatalság ígéretével.

AIPM-VAKCINÁCIÓ - felső témaszponzi - 9. cikk

A csodákat ígérő, pár nap alatt csontkinövéseket eltüntető szereket reklámozó hirdetésekkel ma is gyakran találkozhatsz. Ezek azonban nemcsak téves útra vezethetnek, de sokszor a pénztárcádat sem kímélik. Ezekre figyelj, és elkerülheted a csapdákat!

Mindenre jó

Nincs olyan vitamin, ásványi anyag, vagy szer, ami mindenre jó, ami mindenre megoldás és mindent gyógyít. Ha azt látod egy termék csomagolásán, vagy azt ígéri a gyártó, hogy mindegy, mi a problémád, csak az ő csodaszerét kell használnod, és meggyógyulsz, lefogysz, azonnal kezdj el kételkedni! Helyette fogadd el, hogy egyszerűen nem létezik olyan szer, ami minden betegségre, nyűgre, problémára megoldás.

Ősi recept

Rendkívül hangzatos, ha egy termék, szolgáltatás mögé teszünk egy kis történelmet, történetet. Ha azt halljuk, hogy évezredes, ősi receptúra alapján készült valami, a legtöbben azzal kapcsoljuk össze, hogy bevált és hatékony szerről van szó. Ez azonban távolról sem igaz, ne hagyjuk magunkat becsapni: mindig megbízható helyről, lehetőleg gyógyszertárban, vagy gyógynövényboltban keressünk megoldást a problémáinkra!

Forradalmian új

Az ősi recepttel pont ellentétes, de ugyanolyan hatásos lehet a csalók számára az, ha innovatívnak, valami áttörést hozó csodaszernek állítják be az eladni kívánt terméket, szolgáltatást, kezelést. Gyakorlatilag bármit mondhatnak, bármit kitalálhatnak, sokszor, még komplett kutatásokat is mögé hazudhatnak, és nem egyszer meg is teszik az áltudományok elöljárói.

AIPM-VAKCINÁCIÓ - felső témaszponzi - 9. cikk

 

Csodás gyógyulások napok alatt

Találkozhatunk olyan hirdetésekkel is, amely szerint a csodaszernek, kezeléseknek köszönhetően a bütyök egyszerűen eltűnt, a tumor felszívódott, a haj visszanőtt, vagy 10-20 kilogrammos fogyás 2 hét alatt bekövetkezett. A legjobb módszer, ha egyszerűen meghallod azt a hangot, ami egy ilyen hirdetés után megszólal benned: ilyen nincs! Vannak persze eredményes gyógyulások, és fogyások, de nem pár nap alatt és nem egyetlen varázsszertől.

Pénzvisszafizetési garancia

Nem azt mondjuk, hogy minden átverés, amin ezt a feliratot látod, azonban ha hatalmas betűkkel hirdeti a termék, hogy ha nem következik be a várt hatás, visszafizetik a pénzed, kezdj el gyanakodni! Egyetlen gyógyszer és orvos sem tudja 100%-ban garantálni neked a gyógyulást, mert a gyógyulás több mindenen múlik, így pénz-visszafizetési garanciának sem lenne értelme. Tehát gondolkodj, mielőtt bármit is megvennél, vagy belelovallnád magad az áltudományos tételekbe! Ha bizonytalan vagy, kérdezz a háziorvosodtól, a gyógyszerészedtől, szakembertől, és ne hagyd magad félrevezetni!

 

Még több olvasnivaló a védőoltásokról az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top