Egészség

Idén már közel ötvenen fagytak halálra

Idén már közel ötven ember fagyott halálra a hideg időben. A dermesztően hideg éjszakák leginkább a hajléktalan emberekre és a magányosan, szegénységben élő idősekre veszélyesek.

Ezen a télen már közel félszázan haltak meg kihűlés miatt Magyarországon – többen, mint a tavaly az évnek ugyanebben az időszakában. Sajnos a kilakoltatások miatt egyre többen kerülnek utcára – ők és a fűtetlen lakásban élő magányos idősek a legveszélyeztetettebbek.

Az utcán élő hajléktalan emberek közül sajnos többen is halálra fagynak a hidegben. Sokan közül inkább az utcán húzzák meg magukat, mint hogy hajléktalan szállást keresnének. Ha későn találnak rájuk, sokszor már nem lehet megmenteni őket.

A Délmagyar kérdésére épp egy hajléktalan férfi mondta el, leginkább azok vannak veszélyben, akiknek nincs elég meleg ruhájuk. “Nekem még paplanom is van” – mutatta az újságíróknak a patkányokkal és galambtollakkal teli hajlékát, ahol éppen az ebédjét főzte egy konzervdobozban. Hogy mit, azt maga sem tudta, a hozzávalókat a kukában találta. “Meleg, úgyhogy megeszem” – jelentette ki, majd elégedetten állapította meg, hogy még kukorica is van benne.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top