Egészség

A túlsúlyos szülőknek nem tűnik fel, ha el van hízva a gyerek

Sokat ronthat az elhízott gyerekek helyzetén, ha a szülők is túlsúlyosak – ők ugyanis gyakran hajlamosak lehetnek alábecsülni a gyerekek súlyproblémáit.

Még több elhízott gyereket és súlyos egészségügyi problémákat okozhat hosszú távon a tény, hogy a túlsúlyos szülők hajlamosak alábecsülni gyermekük súlyproblémáit. Egy friss amerikai kutatásban 3–5 év közötti gyerekek anyukái közül 230 asszonyt vizsgáltak. Az anyukák 41%-a “nagyjából normálisnak” ítélte meg az orvosilag már elhízott vagy túlsúlyos kategóriába tartozó gyermekeik súlyát. Ezek a szülők maguk is túlsúlyosak voltak.

A túlsúlyos szülőknek nem tűnik fel, ha el van hízva a gyerek 

Még kevés kutatás született arról, hogy a szülők saját gyerekükről kialakított képe a súlyt illetően miként befolyásolja a módot, ahogy táplálják a gyereket, de tény, hogy a feltételezés, miszerint nem látják reálisan az elhízott gyerekek problémáját, aggodalomra ad okot.

Természetesen ettől függetlenül nem törvényszerű, hogy elhízott szülők elhízott gyerekeket neveljenek, de úgy tűnik, nagyon is megvan erre az esély.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top