Nem szereted a kefirt? Pedig érdemes megszeretned (nagyon hasonlít a joghurthoz). Ugyanis amellett, hogy rendben tartja a gyomrodat, még fehérjékre és B-vitaminra is szert tehetsz általa, ráadásul laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Lássuk, miben is segít pontosan a kefir:
1. Az egészséges emésztés legnagyobb támogatója
A kefir 10 típusú aktív mikroorganizmust tartalmaz, így jobb probiotikum-forrás még a joghurtnál is. A rendszeres kefirivás helyreteheti az emésztésed, segít megelőzni a puffadást, sőt még az IBS-szindróma tüneteit is.
2. Kiváló proteinforrás – diétázóknak is!
A diétázóknak nehéz dolguk van, ha a fehérjebevitelről van szó, hiszen a legtöbb proteinforrás magas kalóriatartalomú. A kefirre azonban ez egyáltalán nem igaz. Egy adagnyiban 8 gramm protein található, míg kalória alig.
3. Hozzájárul az egészséges idegrendszerhez
A B-vitamin-bevitellel pedig a vegetáriánusoknak gyűlik meg a bajuk: a legegyszerűbb forrás ugyanis a hús, a hal, a tojás, vagy a szárnyasok. De szerencsére a kefir megfelelő mennyiségű B-, főleg B12-vitamint tartalmaz, ami elengedhetetlen az egészséges idegek és vérsejtek fenntartásához.
Forrás: Popsugar