A legújabb egészségesétel-trend egy elég megosztó alapanyag, a karfiol köré épül. Sokan felnőtt korukra sem növik ki a gyerekévekből maradt utálkozást a karfiol iránt, mások pedig képesek lennének mindennap belakni belőle (a karfiol jótékony hatásait elnézve egyébként, ez utóbbiak járnak jobban). Na de hogy kerül a karfiol a reggeli smoothie-nkba? Így még azok is beépíthetik az étrendjükbe, akik egyébként ódzkodnak tőle, ráadásul még egészségesebbé teszi az egyébként is szuperegészséges reggelit. Lássunk 5 okot, amiért megéri karfiolt keverni a smoothie-ba!
1. Rákmegelőző
Egy 2015-ben végzett kutatás szerint, a karfiol magas antioxidánstartalma miatt csökkenti a rák, különösen a gyomorrák kialakulásának kockázatát.
2. Kevés kalóriát és cukrot tartalmaz
Te is banánnal adsz sűrű és krémes állagot a smoothiednak? A karfiol ugyanezt tudja, csak kevesebb kalóriával és cukorral!
3. Semleges ízű
A karfiol íze egyátalán nem lesz domináns a smoothieban. Azzal ízesíted, amivel csak szeretnéd.
4. Olcsó
Egy egész fejet fillérekért megvehetsz a zöldségesnél, aztán megmosva és előkészítve egy hétig tárolhatod a mélyhűtőben!
5. Hangulatjavító
A karfiolról sokan nem tudják, de kiváló omega-3 forrás, ezért javítja a hangulatot és csökkenti a depressziót.