Egészség

Ezért nem kell mindennap edzened, a tudomány szerint

Tudomány által igazolt felmentést adunk a napi szintű edzés alól!

 Egy nemrég készült kutatás beigazolta, hogy felesleges rosszul éreznünk magunkat azért, mert nem tudjuk rávenni magunkat a napi szintű edzésre. A JAMA Internal Medicine 63 ezer brit és skót felnőttet vizsgált, és arra az eredményre jutott, hogy nincs számottevő különbség a heti párszor és a napi rendszerességgel edzők egészsége között.

Ezért nem kell minden nap edzened, a tudomány szerint

 A kutatás szerint, azok között, akik egyszer vagy kétszer mozognak egy héten, 30%-kal alacsonyabb a halálozási arány, mint azoknál, akik egyáltalán nem edzenek. Azok esetében pedig, akik heti 3-szor, vagy többször járnak edzeni, ez az arány 35%-kal alacsonyabb a nem edzőknél – vagyis a különbség elenyésző. Azok se búsuljanak, akiknek csak heti 60 percük jut a mozgásra: ők 31%-kal egészségesebbek, mint a mozgást semmilyen formában nem végzők. 

A kutatók azt javasolják, hogy azok, akiknek kevés az idejük, ne az edzés gyakoriságán görcsöljenek, hanem helyezzék a fókuszt inkább a mozgás minőségére és ha már csinálják, adjanak bele mindent – a saját testük határait tiszteletben tartva.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top