A chiamag javítja az emésztést
A chiamag magas rosttartalma miatt jót tehet az emésztésnek és a beleknek, ráadásul elfogyasztva elkezd egy zselatinszerű anyagot kialakítani a gyomorban. Ez a zselésedés pedig hozzájárulhat a probiotikumok szaporodásához is a gyomorban és a belekben. (Vigyázz! Ne fogyassz a chiamagból napi 15 grammnál többet!)
Jót tesz a szívnek
A szívünk egészségét is megóvhatja ez a parányi magocska. A legfrissebb kutatások szerint az egyik leginkább szívbarát és koleszterinszint-csökkentő diéta alapelemei a chiamag, a szója és a zab, tehát érdemes kombinálni más egészséges tápanyagokkal is ezt a magot.
A chiamag erősíti a csontokat
Kiváló megoldás lehet azoknak, akik nem fogyaszthatnak, vagy nem szívesen visznek be tejtermékeket. A chiamagban ráadásul nemcsak rengeteg a kalcium, de olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek segítik a kalcium beépülését, így még jobban hozzájárulhat csontjaink egészségéhez.