Egészség

Chiamagkisokos – mire jó ez a trendi élelmiszer?

Sokan vásárolják a chiamagot különböző egészséges élelmiszereket árusító üzletekben, de vannak, akik nem tudják, hogy mégis mire jó az új, trendi hozzávaló. Van 3 perced? Elmondjuk, hogy mi is pontosan a chiamag, és miért van olyan jó hatással a szervezetünkre.

A chiamag javítja az emésztést

A chiamag magas rosttartalma miatt jót tehet az emésztésnek és a beleknek, ráadásul elfogyasztva elkezd egy zselatinszerű anyagot kialakítani a gyomorban. Ez a zselésedés pedig hozzájárulhat a probiotikumok szaporodásához is a gyomorban és a belekben. (Vigyázz! Ne fogyassz a chiamagból napi 15 grammnál többet!)

Jót tesz a szívnek 

A szívünk egészségét is megóvhatja ez a parányi magocska. A legfrissebb kutatások szerint az egyik leginkább szívbarát és koleszterinszint-csökkentő diéta alapelemei a chiamag, a szója és a zab, tehát érdemes kombinálni más egészséges tápanyagokkal is ezt a magot.

A chiamag erősíti a csontokat

Kiváló megoldás lehet azoknak, akik nem fogyaszthatnak, vagy nem szívesen visznek be tejtermékeket. A chiamagban ráadásul nemcsak rengeteg a kalcium, de olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek segítik a kalcium beépülését, így még jobban hozzájárulhat csontjaink egészségéhez.

Ezért jó a chiamag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top