Egészség

Alultáplált testeket állítanak kirakatba a próbababákkal

Szakértők szerint a kirakatokba állított próbababák nemcsak szimplán soványak, hanem egészségtelenül alultáplált testeket mintáznak.

Azt persze már ránézésre könnyű megmondani, hogy a kirakatokban sorakozó próbababák nem épp az átlagos női testről mintázták. Egy friss kutatás szerint azonban ennél kicsit problematikusabb a helyzet, ugyanis a világszerte használt bábuk testarányai a (sokat vitatott) BMI index szerint egészségtelenül alultápláltnak minősülnek.

Alultáplált testeket állítanak kirakatba a próbababákkal

A University of Liverpool szakembereinek kutatása persze csak a női próbababákra vonatkozik: míg a 17 különböző angliai üzletben vizsgált női figurák 100%-ban alultápláltak voltak, az ellenőrzött férfi bábuk között csak 8% volt túlságosan sovány.

Ez az egész persze megint azért nagy baj, mert nem az átlagos női testet reprezentálják, a mintaként elénk állított, valójában nagyon is egészségtelen testek pedig a fiatal nőknél amúgy is gyakran előforduló testképzavarokat és evési rendellenességeket erősítik.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top