nlc.hu
Egészség
Ezért kellene minden napot hideg zuhannyal kezdened

Ezért kellene minden napot hideg zuhannyal kezdened

Tudjuk, hogy az emberek nagy része minimum körberöhög, ha azt mondjuk, hogy kávé és lustálkodás helyett inkább hideg zuhannyal kezdje a napot, pedig tényleg megéri!

1. Jobb, mint a kávé

De tényleg. Mármint nem kellemesebb, de hatásosabb: míg a forró fürdő elálmosít, a hideg zuhany képes felpörgetni, a hideg víz felviszi a pulzusod, és azonnal beindulhat a tested. Az is jó megoldás lehet, ha a szokásos reggeli (langyos) zuhanyodnak csak a végét zárod egy kis hideg vízzel!

2. Diétás zuhany

Amikor fázunk, a testünk elkezd kalóriákat égetni, hogy felfűtse magát. Egy skandináv kutatás szerint a hidegnek való kitettség annyira beindíthatja ezeket a folyamatokat, hogy akár évi négy kilót is elveszíthetünk csak a fázással!

Ezért kéne minden napot hideg zuhannyal kezdened 

3. A hajad hálás lesz érte…

…és a bőröd is! Míg a meleg víz nagyon szárítja a bőrt, addig a hideg képes enyhíteni a kipirosodást, és még a pórusokat is összehúzza, így kevesebb szennyeződés juthat bőrödbe. Egy hideg zuhany után a hajad és a bőröd is sokkal egészségesebb, ragyogóbb lehet!

4. Felturbózza az immunrendszered

Tudományosan is bizonyított, hogy a rendszeres hideg zuhany képes megsokszorozni a betegségek ellen harcoló fehérvérsejtek számát. Egy német kutatás ráadásul azt is megerősítette, hogy azok, akik zuhanyzás alatt csak 2 percet is eltöltenek a hideg víz alatt, sokkal kevésbé hajlamosak a megfázásra. Megéri, nem?

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top