Egészség

A héten hazaszállíthatják a kómába esett lányt

Burkus Vanessza három héttel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekszik egy bulgáriai kórházban, de édesapja szerint pár napon belül hazaszállíthatják.

A 19 éves lány édesapja az index.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy Vanesszát csütörtökön szállíthatják Bulgáriából a szegedi klinikára. Burkus Sándor szerint minden kiadást a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) fog fizetni, a burgaszi kórházi kezelés húszezer eurós költségét is.

Fotó: delmagyar.hu
Fotó: delmagyar.hu

Karsai András főosztályvezető a lapnak elmondta, hogy bolgár anyanyelvű munkatársuk segítségével egyeztettek a burgaszi kórház betegfelvételi osztályával és az intenzív osztály ügyeletes orvosával. Azt állították, hogy mindennap friss és hivatalos állapotjelentést küldtek mailben a szegedi klinikának. Hétfőn arról nyilatkoztak, hogy készek átadni a lányt a magyar mentőegységnek.

 

A Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetője, prof. dr. Molnár Zsolt a lapnak elmondta, hogy hivatalos megkeresés a burgaszi kórház részéről feléjük nem érkezett a baleset óta, de mivel ő értesült az esetről, egy angol nyelvű mailben felkereste a kinti kórház intenzív terápiás osztályát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top