Egészség

Lemondott a kemoterápiáról, hogy születendő gyermeke élhessen

Az ötgyerekes édesanya élete legnehezebb döntésével szembesült, mikor tavaly májusban az orvosok egyszerre közölték vele, hogy rosszindulatú daganata van és várandós.

„A fejfájások márciusban kezdődtek. Akkor még nem tulajdonítottunk nekik nagy jelentőséget, egyszerű migrénre gondoltunk” – kezdte a Washington Post című amerikai lapnak adott interjúját Nick DeKylen, Carrie férje. Hozzátette, mikor 37 éves felesége hányni kezdett, úgy döntöttek, mindenképp kivizsgálják a tüneteket.

„Az első vizsgálatok után kiderült, hogy a tumor Carrie agyában van. Akkor még reménykedtünk mi is és az orvosok is, akik bíztak benne, hogy a rák egy kezelhető formájáról van szó.” Miután kiderült, hogy Carrie-t az agydaganatok egy meglehetősen agresszív formája támadta meg, az orvosok úgy döntöttek, megoperálják az ötgyerekes anyukát.

„Néhány hónapig úgy tűnt, Carrie legyőzi a betegséget, aztán áprilisban jött a hír, hogy a daganat kiújult.” Nick elárulta, a kétségbeejtő hírrel egy időben tudták meg azt is, hogy Carrie nyolchetes terhes. „Két választásunk volt: a kemoterápia, ami biztosan megölte volna a babánkat, vagy a várakozás. Mi az utóbbi mellett döntöttünk még úgy is, hogy tudtuk, ez Carrie halálát jelenti majd.”

Nick azt mondja, Carrie nagyon akarta ezt a babát. Hitte, hogy nem véletlenül esett teherbe életének ebben a szakaszában. „Júliusban Carrie súlyos agyvérzést kapott a daganat miatt, és bekerült a michigani egyetemi kórházba. Ekkor volt utoljára eszméleténél. 19 hetes terhes volt.”

A férj elmondta, miközben felesége életéért küzdöttek, az orvosok mindent megtettek születendő gyermekükért is. Miközben Carrie-t és a babát lélegeztető gép tartotta életben, az orvosok folyamatosan figyelték a kislány súlyát: „ahhoz, hogy esélye legyen a túlélésre, a babának el kellett érnie az 500 grammos súlyt. Egy hónappal Carrie első agyvérzése után a baba 625 grammos volt, de nem mozgott.”

Nicknek ismét választania kellett: császármetszés vagy várakozás. A férj végül a császár mellett döntött, így az orvosok még aznap világra segítették kislányát, Lynn DeKlyent, akinek nevéről szülei még édesanyja betegsége előtt döntöttek. Azt mondja, legfontosabb feladata az, hogy felnevelje gyermekeit, akik közül három 5 év alatti.

A család történetét a Cure 4 Carrie Facebook-oldalon lehet követni.

Olvass még többet a daganatos betegségekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top