Egészség

Ha vasaltál már inget magadon, tudod, miről beszélek

Amikor ebéd közben arról beszélgettünk – hogy miért már nem emlékszem –, hogy ki égette már el magát vasalóval, kiderült, hogy az „önvasalás” nem is olyan ritka. És erről eszembe jutott még pár hülyeség, amit csinálunk.

Sietsz reggel, tényleg nem kellett volna kétszer szundit nyomni, és indulás előtt veszed észre, hogy a blúzod habos-babos gallérja kissé gyűrött. A vállalhatatlan gyűrődési skálán vajon mennyi? Gondolkozol, megy az idő, megy a busz. Bedugod gyorsan a vasalót, de levenni a blúzodat már nincs kedved. Tisztában vagy vele, hogy tök hülye vagy, hogy magadon akarod kivasalni, de majd tudod te azt, meg majd figyelsz… Nyilván elégeted magad valahol, ha a felső testeden vasalsz ki egy blúzgallért. Pedig annyira hitted, hogy megúszod…

vasalás, fekete ruha, kisfekete

 

Muszáj az ágyban reggelizni

Vannak olyan kora reggelek, amikor muszáj az ágyban reggeliznem. Közben olvasom a híreket, kortyolgatom a teámat, és lemorzsázom a szendvicsemmel a lepedőt. Mélyen megvetem magam érte, meg nem annyira jó utána morzsátlanítani az ágyat, de minek mentem oda, ugye? De akkor is ellenállhatatlanul jó ez az időnyerés, főleg a téli reggeleken, amikor nem bírod elképzelni, hogy te egy óra múlva kint taposod a havat a hidegben.

Ne nyomogasd, de tényleg!

Tinédzserkorban kezdődik, és vannak szerencsések, akinek aztán soha többet az életben nem lesz pattanása. És kívülről tudod, hogy ne nyomogasd, mert csak szörnyebb lesz az egész, de egyszerűen lehetetlen megállni. Hülyeség nyomkodni? Igen! Meg bírod állni? Nem! Mondjuk, szerencsére vannak már ügyes kis cuccok a koreai pattanástapaszon át a kis mitesszereltávolító pálcikáig. 

Fülpiszkálás közben sétálgatni

Ez különösen nagy hülyeség, de néha csinálom. Mióta az egyik ismerősöm kiszúrta részegen fülpiszkálás közben a dobhártyáját, megfontoltabb vagyok. Amikor zuhany után azonnal nyúlsz a fülpiszkálóért, de közben eszedbe jut megnézni, hogy nem égett-e le a zabkása. Nálam csak pár lépés a konyha és a fürdőszoba, még szerencsére sehova nem vertem be  a könyökömet, miközben épp fület piszkálok. Persze utána sose értettem, hogy azt a 25 másodpercet, miért nem tudom, állva tölteni. Nem tudom…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top