Egészség

Jönnek az e-receptek, egyszerűbb lesz így az életünk

Egyszerűbb és gyorsabb lesz az e-receptekkel a gyógyszerkiváltás a patikusok szerint, csupán ennyiben fog változást tapasztalni a páciens, ha novembertől elmegy a patikába. A papír alapú vény sem tűnik el teljesen.

November elsejétől már papírvény nélkül is kiválthatjuk a gyógyszereinket, bevezetik az e-recepteket. Az elektronikus vénynek számos előnye van: gyorsabb, egyszerűbb lesz a gyógyszerkiváltás általa, továbbá előnyös tulajdonsága, hogy nem tud elkallódni. Az e-receptek bevezetésével az ügyfélkapun a páciens maga is ellenőrizheti majd, hogy mikor mit írt fel neki az orvos – állítják az ATV tudósításában

Ezzel együtt az átállás időszakában, tehát egészen 2018 december végéig minden beteg megkapja a papíralapú vényét is, amely már csak azért sem fog teljesen eltűnni a rendszerből, mert ha az orvost házhoz hívják, akkor neki kizárólag kézzel írt recept kiadására lesz lehetősége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top