Egészség

„31 éves koromig nem volt orgazmusom, aztán történt valami, és minden megváltozott”

PoliLili 31 éves koráig nem talált különösebb boldogságot a testi együttlétben, és amikor ez már nagyon zavarta, terapeutához fordult. Mára boldog és kiteljesedett nő, aki Ébredő Szexualitás blogjában nyíltan, tabuk nélkül mesél a szexuális életéről, amivel nők ezreinek segít saját erotikus lényük megértésében és felfedezésében.

„Ebben az országban nyíltan beszélni a szexről, bárki bármit mond, még mindig tabu – jelenti ki már a beszélgetésünk elején Lili. – Ha most hangosan kimondanám itt, a kávézóban azt a szót, hogy punci, az emberek egyik fele megbotránkozva nézne rám, a másik pedig lesütné a szemét, és szégyenében elpirulna. Pedig a 21. században élünk, és szükség van arra, hogy mi megbeszéljük egymással a szexuális problémáinkat, mert igenis vannak, és segítenünk kell egymást!”

„Úgy gondoltam, a nő csak elszenvedi a szexet”

Lili azt meséli, miután elveszítette a szüzességét, sok éven át nem volt képes élvezni a szexet. „Első pillanattól tudtam, velem valami baj van – mondja. – Nagyon fiatalon két évig volt egy barátom, akivel sosem volt jó. Azt hittem, én tehetek róla. Csak később jöttem rá, hogy egyszerűen nem kívántam őt. Persze, végül szétmentünk, majd különböző kapcsolatok jöttek-mentek, vágyat is éreztem férfiak iránt, de képtelen voltam a gyönyörre, mert valahol a vágy és a beteljesülés határán bekapcsolt bennem egy gomb, hogy a férfi vágya gusztustalan, a szexet élvezni pedig bűn. Ez így ment nagyon sokáig. Sok keresgélés után két évvel ezelőtt találtam meg azt a terápiát, ami végre segített változtatni a szexhez való viszonyulásomon.”

 

Lili elment a problémájával Hoppál Bori testtudattrénerhez, hogy együtt felfedezzék, milyen traumák vezettek odáig, hogy a fiatal nő a vágyat és a szeretkezést mocskos dolognak érzi, és mindent elkövettek azért, hogy feloldják ezeket a blokkokat. „A mély, feltáró beszélgetéseink során előjöttek bennem kora gyermekkori élmények – meséli Lili. – Például az, hogy kicsiként, a vékony falán át nagyon sokat hallottam a szüleimet szeretkezni. Mivel sajnos nem magyarázták el nekem, mi ez az egész, a hangokat a szenvedéssel azonosítottam, hogy apa bántja anyát, azaz a nő ezt az egészet csak elszenvedi. 

Aztán beszélgettünk arról is, hogy ez idő tájt micsoda szégyent és bűntudatot éreztem, amikor kötélmászáskor az iskolában összeszorítottam a combjaimat, és gyönyört éreztem a puncimban. Vagy amikor egy hét ismeretség és együtt járás után már majd megőrültem a vágytól, hogy egy fiú bennem legyen, mégis tiltakoztam, mert mindenhol azt hallani, ha túl hamar odaadod magad valakinek, elveszíted a méltóságod. Még maszturbálni sem tudtam, mert bűnös dolognak éreztem azt is, hogy megérintsem önmagam. Szóval kiskorom óta halmozódtak bennem az élmények, amelyek akadályozták, hogy szexuálisan kinyíljak, és Borival a terápián szépen, sorjában feldolgoztuk ezeket. Ezek után számomra egy új, csodálatos élet kezdődött!”

„Átlagos szexuális életet nem kívánok senkinek”

Lili a terápiának köszönhetően kinyílt, akár egy virág. Elkezdett nyitni a férfiak elé, örökre elhajította a tudata hátsó részében tárolt nehéz láncokat, és belekezdett önmaga szexuális felfedezésébe. Felvállalta családja és barátai előtt, hogy úgy érzi, ő poliamor, azaz képes egyszerre több férfi iránt is szerelmet érezni, és ezeket a kapcsolatokat etikusan működtetni is. Ma már szexuálisan kísérletező és kalandozó, nem érdeklik a társadalmi korlátok és az sem, hogy mások mit gondolnak róla. Megy az érzései, a vágyai után, és maga köré gyűjtötte azokat a barátokat, akik ebben támogatják, esetleg vele is tartanak az úton. „Mióta felszabadultam a béklyóim alól, csöppet sem átlagos a szexuális életem. Különben átlagos szexuális életet senkinek nem kívánok! – nevet Lili. – Az elmúlt két évben nagyon sok szeretőm volt, mindegyiküktől másféle örömöket kaptam. Kipróbáltam a csoportszexet, beszereztem különböző kellékeket, például egy csiklóizgató vibrátort, ami az egyik legcsodásabb találmány a világon.

A blogomon nyíltan és őszintén írok a megéléseimről, legyen szó akár yoni masszázsról, akár arról, milyen a szex egy görbe péniszű férfival, de arról is, milyen viselkedés az, ami már zavarja a lelkemet az ágyban. Sajnos, ami a szexet illeti, tanulunk a romantikus filmekből és a pornóból, ám egyiknek sincs köze a valósághoz. Épp ezért fontos, hogy ezekről a dolgokról beszéljünk. Csak hogy egy példát mondjak: sok férfi neheztel a barátnőjére, amiért az szeretkezés közben simogatja a csiklóját, mert ettől úgy érzi, az ő farka kevés. Holott az igazság az, hogy a nők jelentős része nem képes hüvelyi orgazmusra, aminek semmi köze a férfi farkához. Egyszerűen csak ott van annyi idegvégződésünk, amitől könnyen el tudunk élvezni, és pont. Többek között ezzel is foglalkozom a blogomon, hogy miként tanulom én a hüvelyi orgazmust. Nem akarok tanácsokat adni, vagy bármiben is megmondani a tutit. Csak a saját erotikus tapasztalásaimról írok, és nagyon jó érzés, hogy ezzel gondolatokat ébreszthetek és sokaknak segíthetek.”

„Ki vagyunk éhezve arra, hogy beszélhessünk a szexről!”

Lili partnerei személyét nem fedi fel, tehát álneveket használ a blogján, ezt leszámítva mindent leír az olvasóinak, ami a szexuális életében történik, vagy ami épp foglalkoztatja. Mint mondja, nap mint nap rengeteg levelet kap nőktől és férfiaktól egyaránt, akik hálásak neki az őszinteségéért, mert a történeteinek hatására nem érzik már magukat a problémáikkal egyedül. Újabb és újabb témákat vetnek fel, amelyeknek Lili utánajár, különböző szextémában jártas szakértőket keres fel, akiket videóinterjúkban faggat egy-egy témáról: a korai magömléstől az ágyban zajló mocskos beszédig bármi terítékre kerülhet, itt nincsenek tabuk. A fiatal nő karrierjévé kezdi kinőni magát a szex kommunikációja – ebből is látszik, hogy az emberek valójában ki vannak éhezve arra, hogy ebben a témában nyíltan vállalhassák önmagukat.

A slusszpoén, hogy Lili a fővárostól nyert vállalkozásfejlesztési pályázatot az Ébredő Szexualitás projektre. „Egyelőre blogolok és különböző szakértőkkel forgatok, de hamarosan útjára indítom a következő álmomat is: beszélgetős esteket szeretnék szervezni a szexről, olyan csoportokat, bizalmi köröket, ahol nők és férfiak egyaránt, kortól és identitástól függetlenül megbeszélhetik egymással a szexuális gondjaikat, vágyaikat, elképzeléseiket. Biztató és támogató társaságokat szeretnék szervezni, hogy minél több ember ledobja a láncait és kezdje el megélni a szexuális valóját. Gondoljunk csak arra, hogy az éhes ember ingerült és szomorú, míg a jóllakott boldog, tettre kész és hasznos tagja a társadalomnak. Az izgalmas, kielégítő szexualitás is egy fontos kulcsa ennek a létállapotnak. Az életemet tettem fel arra, hogy ezt az üzenetet minél több emberhez eljuttassam” – búcsúzik mosolyogva Polilili.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top