Életmód

A nők már egy év alatt ráunnak a szexre

Egy friss kutatás szerint a monogám, párkapcsolatban élő nők sokkal hamarabb elveszítik az érdeklődésüket a szex iránt, mint a férfiak.

Egy párkapcsolat elején még le sem bírják venni a kezüket a másikról a pár tagjai, aztán szép lassan jön az a „női fejfájás” – legalábbis így tartják a szexista viccek. Most azonban kiderült, hogy a régi poénnak tényleg van alapja, pontosabban annyiban, hogy a monogám, párkapcsolatban élő nők valóban hamarabb unnak rá a szexre, mint a férfiak.

A University of Southampton és a University College London kutatása összesen 4939 férfit és 6669 nőt vizsgált, és megállapították, hogy a nők esetében négyszer nagyobb rá az esély, hogy már egy év után megcsappanjon érdeklődésük a partnerrel való szexuális kapcsolat iránt.

A kutatás vezetői azt mondják, ugyan az életkor is belejátszik a dologba, de nem kell a menopauzára fogni az egészet, annál sokkal erősebben befolyásoló faktor például, hogy van-e pici gyerek a családban, hogy vannak-e mentális problémái az egyik félnek, vagy hogy gyengült-e az érzelmi kötelék a pár tagjai között. Egy másik komoly probléma lehet, ha nem egyeznek a szexről való elképzeléseink partnerünkkel – ilyenkor a nők egyszerűen inkább lemondanak az együttlétekről.

A tanulmány arra is felhívta a figyelmet, hogy próbáljuk analizálni a problémákat, és ami még fontosabb, beszéljünk róluk, hiszen ez sokkal hatékonyabb és egészségesebb megoldás lehet, mint vágykeltő gyógyszereket vásárolni.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top