Egészség

„Nem csak a testvéremet, az egész családomat elvetted tőlem” – nyílt levelet írt az agyhártyagyulladásnak egy fiatal nő

Nicole azután döntött úgy, hogy felveszi a harcot a bakteriális agyhártyagyulladással, hogy az alattomos betegség elragadta testvérét.

Kedves agyhártyagyulladás! Mindössze néhány napja annak, hogy elvetted tőlem a testvéremet. Gyors és kíméletlen voltál vele, velünk, amikor az életével együtt a jövőjét, az álmait és a vágyait is egy szempillantás alatt megsemmisítetted” – így kezdi levelét a fiatal Nicole Zographou, aki néhány nappal testvére halála után döntött úgy, hogy felveszi a harcot a betegséggel.

A fiatal lány úgy véli, a betegség egyáltalán nincs a helyén kezelve, sokan még most sem tudják, hogy mennyire veszélyes, sem azt, hogy milyen tünetekkel jár. „Mióta az öcsém elment, egyfolytában őt keresem. Minden áldott reggel zokogva ébredek, és a nevét kiabálom. A nappalok sem sokkal jobbak: ilyenkor olyan kérdésekkel kínzom magam, hogy hogyan védhettem volna meg őt tőled, az agyhártyagyulladástól? Ha alaposabban rákérdezek a tüneteire, vajon még mindig élne?”

Nicole már most sejti, hogy ezekre a kérdéseire valószínűleg sosem kap majd válaszokat. Csak reménykedhet abban, hogy valamikor, egyszer majd jobban érzi magát. „Egy biztos, soha nem leszek nagynéni. Nem öregedhetek meg együtt az öcsémmel. És az is biztos, hogy a családom sem lesz ezután ugyanolyan.”

Nicole testvére elvesztése után most azért harcol, hogy minden létező eszközzel felhívja erre az alattomos betegségre a figyelmet. A levelet is azért írta, mert abban bízik, hogy ebben a formában több emberhez eljut majd az üzenete. „Szeretném, ha a jövőben senkinek sem kellene megtapasztalnia azt, amin nekünk keresztül kellett mennünk. Szeretném, ha soha többet nem maradna magára testvér úgy, mint én az agyhártyagyulladás miatt.

Olvass még többet az agyhártyagyulladásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top