Egészség

Ezekkel a trükkökkel könnyen elűzheted a stresszt

Érdemes pár technikát elsajátítani, ha sokszor stresszelsz.

Ha sokat stresszelsz, szorongsz, folyamatosan pörög valamin az agyad, nem könnyű leállítani. Bizonyos technikák viszont segíthetnek, amikor már azt érzed, teljesen besokalltál a feszültségtől. 5 egyszerű módot mutatunk, amit érdemes kipróbálni, ha sok a stressz.

Meditáció

Számos meditációs forma létezik – például a jóga –, melyek segítenek kicsit lelassítani, esetleg kikapcsolni az agyadban pergő, szűnni nem akaró gondolatokat. A lényeg, hogy a meditálás beépüljön a mindennapjaidba, és rendszeresen alkalmazd. 

Illóolajok

Sok illóolaj nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, ami segítenek megbirkózni a magas stressz és a szorongás kezelésével. Pár csepp levendula- vagy eukaliptusz-illóolaj a fürdővizedbe, és kicsit segít kisimítani az aggodalmaidat.

Testmozgás

A mozgás hormonokat bocsát ki a véráramba, ami nemcsak fizikai, hanem szellemi és érzelmi haszonnal is jár, mint a dopamin, a szerotonin és az endorfin növekedése. Ezek mind hozzásegítenek a jobb kedvhez és a nagyobb produktivitáshoz is. 

Forrás: Popsugar

Adaptogének

Az adaptogének különféle természetes anyagok, melyek növelik a stresszel és szorongással szembeni ellenállást. Adaptogén gyógynövény például a fokhagyma, a ginzeng vagy a lapacho. Építsd be az étrendedbe ezeket az anyagokat, mielőtt erősebb stresszoldókhoz fordulnál.

Megfelelő mennyiségű alvás

Ezt talán magyaráznunk sem kell, mi van akkor, ha nem alszod ki magad huzamosabb ideig. Nyilván nem mindig megoldható, hogy annyit aludj, amennyi jólesne, de próbálj meg beiktatni olyan éjszakákat, amikor kellőképpen ki tudod magad pihenni.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top