Egészség

Gyömbértea, amit mindennap innod kellene

A hűvösebb idő beköszöntével, egyre többen érkeznek kipirosodott orral, náthásan, köhögve a munkahelyükre. Hogy nekünk ez ne okozzon gondot, turbózzuk fel annyira immunrendszerünket gyömbér teával, hogy ellen tudjon állni a legagresszívabb vírusoknak is.

Érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a betegségek megelőzésére, mint az utólagos gyógyszeres kezelésre. Építsük meg a mindennapi étkezésbe például az olyan jótékony hatású gyógynövények fogyasztását, mint a gyömbér. Készítsünk belőle gyömbérteát, amit egész nap, termoszban elszürcsölgethetünk.

Miért éppen gyömbér?

Erre van legalább 5 érvünk! A gyömbér, amellett, hogy sütemények kiváló ízfokozója, fűszere, a távol-keleti konyha közkedvelt alapanyaga is. Nem véletlenül, hiszen a világ azon táján már évezredek óta tisztában vannak a gyömbér és a belőle készült gyömbér tea egészséget támogató hatásával. Magas A-, C-, E- és B-vitamin, valamint magnézium, vas és cink tartalma, miatt nagyon kedvelt gyógynövény. A gyömbértea jó:

  • gyomorrontásra, emésztést elősegítő hatású
  • vírusölő, immunerősítő és melegítő hatásával kiválóan alkalmas az influenza leküzdésére
  • rendszeresen fogyasztva csökkenti az érszűkület kialakulásának kockázatát, agyvérzés-, trombózishajlamot
  • szabályozza a vércukorszintet is
  • és kedvezően hat a lelkierőnkre is: megacélozza

Gyömbértea

Hogyan készül a gyömbér tea?

Mindenképpen friss gyömbérből készítsük a gyömbérteánkat, hiszen így érhetjük el igazán a kívánt hatást. Egy ujjnyi nagyságú gyömbérgumót reszeljünk le, forrázzuk le 5 dl forró vízzel és főzzük még további 10-15 percig. Ízlés szerint leszűrhetjük, de aki szereti, elfogyaszthatja rostosan is. Mézzel és citrommal ízesítsük. Fekete bors vagy kurkuma hozzáadásával fokozhatjuk hatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top