Egészség

Már orvosok is panaszkodnak a 112-re

Már nemcsak a tűzoltók, hanem az orvosok is panaszkodnak a 112-es segélyhívó lassúságára. A segélyhívásokat novembertől központilag kezelő rendszerrel egyre több a gond.

Már nem is hívja a 112-es segélyhívószámot az az orvos, aki az Indexnek számolt be keserű tapasztalatáról. Novembertől már a mentők közvetlen számára, a 104-re indított hívások is automatikusan a 112-re futnak be, így került kapcsolatba az szívinfarktusos beteget ellátó orvos a civil diszpécserrel, aki ahelyett, hogy az orvos kérésére kapcsolta volna a debreceni mentésirányítást, inkább újabb kérdésekkel húzta az időt.

Ezután még egyszer elmagyaráztatta velem, hogy akkor biztosan orvos vagyok, meg minden, majd átkapcsolt (majd 1 percnél jártunk). Két percen keresztül vártam a sikeres átkapcsolást, majd kb. 5 mondatban megbeszéltem a megbeszélendőt a mentésirányítással (kb. 30 másodperc)

 – mondta az orvos az Indexnek.

Az orvos levonta a következtetéseket, és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnökéhez hasonlóan azt javasolja, mindenki mentse el a telefonjába a hozzá legközelebbi mentőállomás, tűzoltóság és rendőrség telefonszámát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top