Egészség

Majdnem kihűltek a rossz kúptól a miskolci gyerekek

Tegnap délután négy kisgyermek került kórházba, miután rossz hatóanyagot tartalmazó kúpot kaptak egy miskolci patikában, kihűlésközeli állapotba kerültek.

Azonnali hatállyal felfüggesztették állásából azt a miskolci gyógyszerészt, aki összekevert két hatóanyagot egy végbélkúp készítése közben, és a rosszul kikevert készítmény miatt négy gyermek kórházba került.

Dr. Tihor Attila, az érintett gyógyszertár tulajdonosa a Blikknek elmondta, hogy az alkalmazásukban álló, független működési engedéllyel rendelkező gyógyszerészt azonnali hatállyal felfüggesztették az állásából, és rendőrségi vizsgálat is indult ellene.

Az esetről tegnap mi is beszámoltunk, azóta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) megerősítette, hogy két felcserélt hatóanyag okozta a gyerekek rosszul­létét; a gyógyszertár működési engedélyét az ellenőrzés lezárásáig felfüggesztették. A Blikk úgy tudja,  az elhibázott szer többek között kihűléses állapotot idézett elő a gyerekeknél, akiket időközben már kiengedtek a kórházból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top