Egészség

Horror Japánban: halálra fagyott a 15 éve fogságban tartott lány

Halálra fagyott egy 33 éves nő Japánban, akit szülei 15 éven át bezárva tartottak egy kis melléképületben.

Kihűlés végzett azzal a 33 éves japán nővel, aki már 15 éve raboskodott a szülői ház egy melléképületében. A szülők azért zárták be lányukat, mert szerintük mentális betegségben szenvedett, és 16-17 éves korában agresszívvé vált.

Amikor Kakimoto Airi holttestére rátaláltak, 19 kilogrammot nyomott. Szülei, az 55 éves Kakimoto Jaszutaka és az 53 éves Kakimoto Jukari vallomásukban beismerték, hogy naponta csak egyszer adtak enni a lányuknak.

Aririt egy külön melléképületben kialakított, 10 biztonsági kamerával megfigyelt szobába zárták, az épületet pedig 2 méter magas kerítéssel vették körbe.

Bár a szülők már december 18-án felfedezték lányuk holttestét, a rendőrséget csak 24-én értesítették. A szülőket végül azért tartóztatták le, mert illegálisan tárolták lányuk holttestét egy héten keresztül.

Japánban a szellemi és fizikai fogyatékkal élőket és családtagjaikat még ma is megbélyegezi a társadalom, ezért számos megaláztatásnak vannak kitéve.

BBC/Reuters

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top