Egészség

Államtitkárságot kapnak a magányos emberek

Legalább kilencmillió brit szenved a magánytól, ezért Theresa May miniszterelnök államtitkárságot hozott létre a magányossággal kapcsolatos kérdések kezelésére.

Önálló államtitkárság foglalkozik ezentúl Nagy-Britanniában a magányos emberekkel és a magányossággal kapcsolatos kérdések kezelésével, miután Theresa May felkérte Tracey Crouch sportért és civil társadalomért felelős államtitkárt a részleg kialakítására és vezetésére.

Az új államtitkárság feladata lesz a 2016-ban brutálisan meggyilkolt brit parlamenti képviselő, Jo Cox emlékére létrehozott bizottság javaslatainak megvalósítása is. Jo Cox képviselőként széles körű kampányt folytatott a magányosság problémájának feltárására, az emlékére életre hívott bizottság pedig tavaly tucatnyi alapítvánnyal dolgozott együtt. 

A magányosság mérése

Az új államtitkárság a statisztikai hivatal segítségével ki fog dolgozni egy módszert, amellyel mérni tudják majd a magányosságot, amely jelenleg 9 millió embert – fiatalokat és időseket egyaránt – érint a szigetországban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top