Egyre szélesedik azoknak az egészségtudatos embereknek a rétege, akik odafigyelnek arra mit, hol vásárolnak, elolvassák a kiszemelt termék címkéjén lévő összetétel táblázatot. Ők bizony tudják, hogy mennyi minden kerül naponta az étkezőasztalra, ami káros lehet egészségünkre. A zöld árpa mindezeket a kedvezőtlen hatásokat hivatott ellensúlyozni.
Zöld árpával egészségesen
A búzafűről már tudjuk, hogy rendkívüli immunerősítő hatása van szervezetünkre, de gluténérzékenyek vagy allergiások nem fogyaszthatják. Ezzel ellentétben a zöld árpa fogyasztásakor az allergiás tünetek enyhüléséről számoltak be fogyasztói. A tavasszal levágott, még zöld árpa friss levelei, bővelkednek számunkra elengedhetetlen vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben. Megfelelő mennyiségben tartalmaznak enzimeket, melyek antioxidáns hatásuk révén lassítják az öregedés folyamatát.
A zöld árpát naponta tabletta, vagy por formában ételbe keverve fogyaszthatjuk. Állítólag erőteljes lúgosító hatású, kedvezően hat az emésztésre, szabályozza a savtermelést és sikeresen felveszi a harcot a szervezetünkben túlszaporodott candida albicans gombákkal szemben is. Ajánlott szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, és megszünteti az állandó kimerült, levert lelkiállapotot is.