Egészség

Önként vállalta a négyéves, hogy csontvelőt ad ikeröccseinek

A kisfiúnak elmondták, hogy a beavatkozás fájdalmas, mégis önként vállalkozott. Minden vágya volt, hogy segíthessen a kisöccseinek.

Családjában és a tágabb környezetében is szuperhősként ünneplik a négyéves Michaelt, aki szülei elmondásai szerint teljesen magától egyezett bele egy fájdalmas orvosi beavatkozásba, hogy ezzel megmentse ikeröccsei életét. A szülők a Love What Matters oldalának elmesélték, tavaly tavasszal tudták meg, hogy két idősebb fiuknak nem egy, hanem egyszerre két testvére születik majd.

„Az ikrek, Santino és Giovanni jóval a szülés kiírt időpontja előtt születtek, a várandósság 33. hetében” – meséli az édesanya, Robin Powell, majd hozzáteszi, a két kisfiút csak öt héttel később vihették haza. „Alig 10 napot töltöttünk otthon, mikor ismét kórházba kellett mennünk egyikükkel: kiderült ugyanis, hogy az ikrek egy meglehetősen ritka genetikai rendellenességben, úgynevezett krónikus granulomatózisban szenvednek, ami miatt a szervezetük bizonyos fertőzéseket nem képes legyőzni.” Az anya elárulta, miután Santino egy seb miatt kórházba került, többet nem is jöhettek haza. „Az egyetlen megoldás arra, hogy relatíve normális életet éljünk, a csontvelő-átültetés volt.”

átültetés csontvelő donor

Kép forrása: Robin Powell

A szülők elmondták, hogy az orvosok mindkét idősebb fiukat tesztelték lehetséges donorként, és végül a négyéves Michael volt az, aki megfelelőnek bizonyult. „Mielőtt a beavatkozásra sor került volna, részletesen elmagyaráztuk neki, mire számíthat. Azt sem titkoltuk el, hogy az átültetés fájdalmas, hiszen egy meglehetősen nagy tűvel veszik majd le a csontvelőt tőle – mondja Robin, majd hozzáteszi, a kis Michael csak annyit kérdezett, hogy ezzel segít-e a testvérein.

Mikor elmondtam neki, hogy ezzel megmenti az életüket, azonnal belement a műtétbe. Jelenleg a philadelphiai gyerekkórházban vagyunk, ahol az ikrek kemoterápiás kezelést kapnak, amivel felkészítik őket a csontvelő-átültetésre, amire – ha minden jól megy – 2018. március 8-án kerül majd sor.

Az anya azt mondja, nagyon izgul, hogy a gyermekeivel az átültetés után minden a legnagyobb rendben legyen. „Aztán ránézek a fiaimra, bele, egyenesen a szemükbe, és már nem izgulok. Egyszerűen tudom, hogy minden rendben lesz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top