Egészség

Egerbe költöztetik az Országos Gyermek Neuropathia Centrumot

Barkai László professzor vezeti majd az egri centrumot.

Egerbe, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetbe  költözik az elmúlt két évben Miskolcon működő Országos Gyermek Neuropathia Centrum. Az országos ellátási területtel működő központ az egri rendelőintézet első emeletén kapott helyet, kialakítását, működését – 14 felnőtt- és a budapesti gyermekcentrum mellett – a Wörwag Pharma támogatta.

 

A centrum vezetője Barkai László professzor, a gyermekdiabetológia egyik legelismertebb hazai szakértője, a gyermekneuropátia nemzetközileg is jegyzett kutatója, a Markhot Ferenc Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának vezetője lesz.

Mi az a neuropátia?

A neuropátiás fájdalom az idegek károsodásának egyik tünete. Csak hazánkban 400 ezer érintettje van a cukorbetegség okozta neuropátiának, és alkoholizmus miatt is százezreknél jelentkezik a probléma. Forrás: házipatika.com

 

Így az egri gyermekdiabetológia teljes körű, a Magyar Diabetes Társaság által akkreditált ellátóhellyé válik, és szerdától a cukorbeteg gyermekek ellátásának minden formáját, köztük az inzulinpumpa-kezelést és minden szövődmény szűrését elvégzik a kórházban. Ezzel egy időben a kórház a Debreceni Egyetem által akkreditált diabetológiai licencképzés gyakorlati oktatóhelyévé vált.

A Magyar Diabetes Társaság adatai szerint jelenleg az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek száma mintegy 3500, a diabétesz 2-es típusában szenvedők pedig mintegy 500-an lehetnek Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top