Egészség

Rengetegen dohányoznak tilosban, de csak kevesen kapnak bírságot

A tilalom és a rendszeres ellenőrzések dacára sokan rágyújtanak a fővárosi megállókban. Kiderült, tavaly hány esetben szabtak ki bírságot.

Harmincezer forintra bírságolhatják azokat, akik tiltott helyen, például buszmegállókban dohányoznak. Ennek ellenére sokan nem foglalkoznak ezzel, hiába van kitáblázva a tilalom.

A megállók tele vannak csikkekkel, rendszeres, hogy egyesek várakozás közben gyújtanak rá. Sőt, egy utas szerint arra is van példa, hogy a járművön dohányoznak, ha pedig rájuk szólnak, még nekik áll feljebb – számolt be a Tények.

Egy dohányzó nő szerint helyes, hogy a megállóban nem lehet rágyújtani, mert a füst zavarja a többieket. Ezért ő sosem cigarettázik a megállókban.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága rendszeresen ellenőrzi a megállókat és az aluljárókat. Tavaly 198 esetben szabtak ki közigazgatási helyszíni bírságot, további 36 esetben pedig eljárást kezdeményeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top