Egészség

Egészséges újszülöttet találtak a Jahn Ferenc-kórház inkubátorában

Hajnal Györgyi 47 cm-rel és 2480 grammos súllyal született.

Egészséges újszülött kislányt találtak a budapesti Jahn Ferenc-kórház dolgozói az intézmény sürgősségi osztályának bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban kedden kora reggel – közölte a kórház.

A 47 cm-rel és 2480 grammos súllyal született kislány, akinek a kórház dolgozói a Hajnal Györgyi nevet javasolták, érett, egészséges újszülött. Az egészségügyi személyzet azonnal gondozásba vette a babát, és az Újszülött osztályra vitték. Mivel a szülés körülményeiről, a terhességről és az édesanyáról egyelőre nincs információ, a babát az osztályon megfigyelés alatt tartják.

A közlemény szerint a Jahn Ferenc-kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt; ennek ellenére a dolgozók felkészültek voltak a baba fogadására és a szakszerű ellátás biztosítására.

Az intézmény korszerűsített Sürgősségi betegellátó osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátor mindenki számára jól látható, könnyen megtalálható helyen van. A berendezés védő környezetet és megfelelő klímát biztosít, így javítva az újszülött túlélési esélyeit.

Inkubátor a Jahn Ferenc-kórház bejáratánál. Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top