Egészség

Egyre jobban van Igor, a Szegedi Vadaspark őssejttel kezelt tigrise

A javulás jeleit mutatja Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, amelynek csípőízületi betegségét saját őssejtjeivel kezelték.

Egyre jobban érzi magát a Szegedi Vadaspark tigrise, Igor, aki április közepén esett át egy csípőműtéten. A kezelés során Igor saját zsírszöveteiből elkülönítették az őssejteket és a gyógyuláshoz szükséges egyéb összetevőt, majd az így nyert 6-8 milliliternyi anyagot beinjekciózták a beteg ízületbe.

Igor a műtét közben – MTI Fotó: Rosta Tibor

Az eljárás viszonylag gyors és látványos gyógyulást eredményez anélkül, hogy folyamatosan gyógyszerezni kelljen az állatot, vagy hosszú műtétek várjanak rá – közölte Gippert Róbert állatorvos, aki a beavatkozást is végezte.

A 13 éves szibériai tigrist csaknem egy évtizede gondozzák testvérével együtt Szegeden. Néhány éve egyik csípőjénél duzzanatot vettek észre, az állat húzta a lábát, láthatóan fájdalommal küzdött. A betegséget megpróbálták hagyományos módszerekkel – gyulladáscsökkentővel és fájdalomcsillapítóval – kezelni, de nem értek el jó eredményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top