Egészség

Életében először látta a segítő kutyáját a vak nő

A tudomány segített!

Az asheville-i Mary Sedgwick most 48 éves, és több mint húsz éve, 1997-ben, negyedéves orvostanhallgató korában diagnosztizáltak nála egy betegséget, melynek következtében lassan, de biztosan elveszítette a látását. 2003-ra elérte a jogi vakság kategóriáját.

Ezzel az orvosi karrierje is ugrott, és az élete a feje tetejére állt. Nyolc évvel ezelőtt azonban Marynek új társa akadt Lucy, a segítő golden retriver formájában, és a doktornő újra elkezdte élvezni az életet.

Fotó: Mary Sedgwick/Facebook

Lucy mindig jóbarátja volt, de a nő nagyon szerette volna látni is. Idén áprilisban Mary végre felpróbálhatott egy eSight elektronikus szemüveget, amellyel képes volt erre a mutatványra! A megható pillanatot rögzítették is:

Mary jelenleg pénzt gyűjt, hogy vásárolhasson egy ilyen szemüveget, amely több mint 10 ezer dollárba kerül – így láthatná a kutyáját, és beteljesíthetné álmát: újra gyógyíthatna. Ha egyszer eléri a célját, a hozzá hasonló embereknek szeretne segíteni, hogy ők is teljes életet élhessenek.

(via Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top