Egészség

Ez a fiú lehet a világ legmagasabb 6. osztályosa

A 11 éves Rennek külön székre és asztalra van szüksége, hogy egyáltalán be tudjon ülni az iskolai órákra.

Az általános iskolás Ren Keyu még 11 éves, de már 2 méter 6 centiméter magas, így valószínűleg ő a világ legmagasabb 6. osztályosa.

A Kína Szecsuán tartományában élő fiú toronyként magasodik osztálytársai fölé, ilyen korban egy átlagos kínai gyerek 145 centi körül van. Rennek külön székre, illetve asztalra van szüksége, hogy egyáltalán be tudjon ülni az órákra. Néha még a tanárok is azt hiszik, egy idősebb diákról van szó, és egy másik osztályba küldik.

A szülei már korábban is aggódtak a fiú egészségéért, mert 130 centi magas volt, amikor óvodába került. Ám az orvosok több vizsgálat után megállapították, minden rendben van a hormonszintjével és az agyalapi mirigyével.

A nagymamája arra gyanakszik, hogy Ren óriási termete a génjeiben van. Anyai ágon a dédnagymamája 190 centinél is magasabb volt, ami igen ritka egy kínai nő esetében, és dédnagyapja is 190 centiméternél magasabb volt.

A fiú most azt szeretné elérni, hogy bekerüljön a Guiness Rekordok könyvébe mint a világ legmagasabb 6. osztályos tanulója. Azt mondja, addig szeretne nőni, hogy megdöntse a legmagasabb tinédzser rekordját is, amit 215 centivel egy 16 éves diák állított be. De magasabb nem akar lenni, mert így is csúfolják néha, és a mindennapokban is előfordulnak kényelmetlenségek a magassága miatt.

(Odditycentral)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top