Egészség

Inkontinenciát okozott a nő implantátuma

Súlyos inkontinenciában szenved a 38 éves nő, mióta hüvelyháló-implantátumot kapott.

A Belfastban élő Paula Lynn-nél terhessége idején léptek fel az inkontinenciaproblémák. Az orvosok gyógyszert és medencefenék-gyakorlatokat írtak elő, valamint akupunktúrás kezelést, majd a hüvelyháló-implantátumot javasolták neki, de a nő a műtét után még rosszabbul lett. Ennek már több mint hét éve, Lynn azóta szenved. Most újból felkeresett egy szakembert, hogy megtudja, visszafordítható-e az eljárás.

Nem muszáj beletörődni az inkontinenciába

„Az orvosok azt mondták, hogy az implantátum örökre megváltoztatja az életemet, de inkább tönkretette az életemet. A nyolcadik kanapémat kellett megvásárolnom a kis »baleseteim« miatt, ráadásul hét éve nincs nemi életem. Amikor egyetlenegyszer megpróbáltam valakivel lefeküdni, annyira fájdalmas volt, hogy abba kellett hagyni.”

Paula már csak otthonról tud dolgozni is, így társadalmi élete sincs sok. 

„Őszintén, ki akar egy olyan nőt, aki folyamatosan összepisili magát? Szeretnék figyelmeztetni minden nőt, aki fontolóra vette a hüvelyháló-implantátumot. Ketyegő időzített bomba, az enyém tönkretette az életemet.”

A Belfast Egészségügyi és Szociális Ellátási Alapítvány képviselője elmondta:

„Már nem kínálunk ilyen implantátumot, jelenleg fizioterápiát alkalmazunk a stresszinkontinencia alatt álló nőknek.”

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top