Egészség

Első szülése óta kóros inkontinenciában szenved az anyuka

18 hónapba telt mire egy szakember rájött, hogy mitől nem tudja visszatartani vizeletét az anyuka.

A személyi edzőként dolgozó Anna Curtis 39 évesen adott életet kislányának. Terhessége alatt végig tornázott, és a szülés után is hamar nekifogott az edzésnek:

Sok nő külső elvárásoknak akar megfelelni, amikor minél hamarabb igyekszik visszanyerni szülés előtti alakját. Nálam viszont a sportolás egy belső igényből fakad, egyszerűen így érzem jól magamat

– mondta az anyuka, akin azonban nem hogy segített volna a sport, hanem csak súlyosbította vizelettartási gondjait. Először azt hitte, hogy a szülés utáni regenerációjának része az inkontinenciája, azonban a tünetei egyre zavaróbbak lettek, és végül már az óráit csak több betétcserével tudta megtartani.

18 hónappal kislánya születése után egy urológus végre megállapította, hogy a szüléskor elmozdult a helyéről hólyagja és más belső szervei is, ez okozza vizelettartási problémáját. Azóta Anna speciális gyógytornára jár, és bár második gyermeke születése után tünetei ideiglenesen rosszabbodtak, a medencegyakorlatok sokat segítenek neki állapota javításában. A személyi edzőség mellett pedig már Anna is kitanulta a szülés utáni rehabilitációs tréninget, amellyel más nőknek is segíteni tud szülés előtti állapotuk mielőbbi visszanyerésében.

(Forrás: Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top