Egészség

Találni helyettesítő gyógyszert a nem árusítható vérnyomáscsökkentők helyett

Megvan, mit tehetnek azok a betegek, akik a pénteken nyilvánosságra hozott felfüggesztésben érintett, valzartán hatóanyagú gyógyszert szednek.

A háziorvosok azt mondják, a beteg nyugodtan keresse fel a háziorvosát, fog kapni másik gyógyszert. Számos készítmény hivatalosan is felajánlható azok helyett, amelyek forgalmazását felfüggesztették – mondják az RTL Klub által megkérdezett háziorvosok.

szorongáscsökkentő meghalt tini

A patikában adnak helyettesítő gyógyszert

Pénteken az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 27 különböző vérnyomáscsökkentő termék forgalmazását függesztette fel, miután felmerült, hogy minőségi hibás lehet az érintett készítmények gyógyszer-hatóanyaga. A patikában viszont tudni fogják, milyen gyógyszert adjanak a felfüggesztettek helyett, akár úgy is, hogy a ki nem váltott recepten még az előző készítmény szerepel. Az OGYÉI a hét elejére ígért további tájékoztatást az egészségügyi szakembereknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top