Egészség

Hazaküldték az ügyeletről, másnap az orvosi papírjával a kezében meghalt

Mellkasi panaszokkal ment be az ügyeletre, de hátfájdalomra kapott injekciót. Másnap a háziorvoshoz ment volna, de útközben szívelégtelenség miatt meghalt.

Mellkasi fájdalmakkal ment be a városi ügyeletre egy 73 éves férfi. Az ügyeletes orvos azonban nem küldte el további vizsgálatokra, hanem – mivel a fájdalom a hátába sugárzott – idegbecsípődésre adott neki fájdalomcsillapító injekciót.

Az orvos megnyugtatta, hogy nem lehet nagy baj, de menjen el a háziorvosához. Vilmos másnap el is indult, a kezében ott volt az ambuláns lap, amit az ügyeleten kapott. A rendelőig azonban már nem jutott el, egy padon összerogyott – írja a Blikk.

A férfi fia azt mondta, a halottvizsgálati jelentés szerint édesapja halálát szívelégtelenség okozta. Korábban sosem volt gond a szívével, félévente járt kivizsgálásra.

Egy belgyógyász-kardiológus szerint a beteg állapotától függ, milyen vizsgálatokat kell elvégezni, ha mellkasi fájdalmak jelentkeznek. Már vannak olyan EKG-gépek, amelyekkel pár perc alatt kiderül, mi a baj, és egy vérvétel is kimutathatja, mi áll a fájdalom hátterében.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indítottak büntetőeljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top