Egészség

Stroke-ja után tehetséges festő lett

Amikor felébredt a kórházban, a szerelő erős késztetést érzett arra, hogy rajzolni kezdjen...

A szerelőként dolgozó Wayne Sheppard 2016 decemberében stroke-ot kapott. Másnap, amikor felébredt a kórházban, erős késztetést érzett arra, hogy rajzolni kezdjen. Mindez azért volt különös, mivel korábban nem tudott még egy tisztességes kört vagy négyzetet sem tudott rajzolni.

Az MRI vizsgálaton kiderült, hogy az agyának azon részében következett be szövetelhalás, mely a kreativitásért felelős. Paradox módon pedig éppen ez tette lehetővé, hogy bizonyos kreatív folyamatok felerősödtek az agyában, és bizony igen tehetségesen kezdett rajzolni, majd festeni is.

A további vizsgálatok rákot mutattak ki a tüdejében, a lépében és a májában, később pedig non-Hodgkin limfómát is diagnosztizáltak nála. Az orvosok egy évet adtak a férfinek, ő azonban úgy érzi, a festés értelmet ad az életének.

Néhány naponta fest újabb és újabb képeket, melyeket piacokon árul, és 400 font, vagyis közel 150 ezer forint körüli összegekért kelnek el.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top