nlc.hu
Életmód

10 ecsetes festőtechnika

Egyszerre 10 ecsettel fest ez a festőművész – videó

Több mint egy évtizede tökéletesíti ezt az egyedülálló technikát.
Serge Feeleenger

Serge Feeleenger, fehérorosz festőművész azzal vált ismertté a művészvilágban, hogy autodidakta módon kidolgozta a “10 ecsetes festési technikát”, azaz minden ujjához egy-egy ecsetet rögzít, majd azokat egyszerre használja.

Az ötlet onnan jött, hogy gyakran bosszantotta, hogy rendszeresen kell ecsetet cserélnie. Először két ecsetet rögzített a jobb keze ujjaira, majd miután megszokta azokat, plusz két ecsetet helyezett el a bal kezére. Idővel már mindkét keze összes ujjára ecset került.

 „Először 3 ecsetet rögzítettem a jobb kezem ujjaira, és megpróbáltam így festeni. Azt mondtam, ’hú, ez klassz és nagyon kényelmes!’ A színek azonnal keverednek. Aztán a bal kezemre is rögzítettem ecsetet. Végül már 10 ecsetem lett. Nagyon kényelmes ujjtartókat készítettem, hogy kicserélhessem benne” – mesélte Feeleenger, aki azt állítja, hogy a “10 ecsetes festési technikája” arra készteti az agyát, hogy másképp működjön, mintha csak egyetlen ecsetet használna. Mint mondja, mindez jobban aktiválja a jobb agyféltekés gondolkodást.

Az autodidakta művész először a hagyományos olajfestési technikákat alkalmazta, mielőtt kikísérletezte a több ecset egyidejű használatát, valamint különféle stílusokban – az expresszionizmustól a hiperrealizmusig – alkotott. Az évek során németországi, olaszországi és lengyelországi kiállításokon mutatta be az egyedülálló festészeti technikáját, az elmúlt néhány évben pedig az Egyesült Államokban is népszerűsítette a tudását.

(via)

Forrás: Serge Feeleenger / YouTube – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top