Egészség

Zacher Gábor csak ma éjfélig dolgozik a Honvédkórházban

Úgy tervezte, letölti a két hónapos felmondási idejét, ám a miniszter másképp döntött. Az orvos is meglepődött.

Zacher Gábor, a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője ma jelentette be, hogy beadta a felmondását. Azt mondta, két hónapos felmondási idejét kitölti, október végén hagyja ott a kórházat. A miniszter azonban másképp döntött, erre a két hónapra sem tartanak már igényt a munkájára.

A miniszter délután elfogadta a lemondásomat, és mentesített a felmondási idő letöltése alól

– mondta az osztályvezető orvos a Hvg.hu-nak.

A döntést nem indokolták. Zacher erre nem számított, legfeljebb arra, hogy október végéig nem osztályvezetőként dolgozik majd.

Zacher munkáltatója, a Honvédelmi Minisztérium délután úgy reagált az orvos felmondására, hogy a szerződése 2018 végén lejár, és már korábban döntés született arról, hogy nem hosszabbítják meg. 

Zacher elmondása szerint a kórházvezető tájékoztatta, hogy pályázatot írnak ki a posztra, amire ő is pályázhat. Ő azonban nem akart.

Felmondását azzal indokolta az orvos, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, amely az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top