Egészség

Dupla bérrel tartanák meg a dolgozókat a Honvédkórház sürgősségi osztályán

Jóval magasabb fizetést ígértek az orvosoknak, mint a hasonló területen elérhető átlag. Azt remélik, így megállítható a felmondási hullám az osztályon.

Jelentős béremelést ígért a Honvédkórház sürgősségi centrumában dolgozó sürgősségi szakorvosoknak és szakorvosoknak az intézmény vezetése. Így próbálják megállítani a felmondási hullámot és normalizálni az osztály működését – írja a Hvg.hu.

A lap szerint a kórház vezetése szóban meg is állapodott a dolgozókkal, és a olyan órabért ígértek, amely magasabb a hasonló területen elérhető átlagnál.

  • A vezető sürgősségi szakorvosok (váltásvezetők) óradíja az eddigi 5 ezer forintról 13 ezer forintra emelkedne.
  • Az osztályon dolgozó szakorvosok és sürgősségi szakorvosok órabére 4 ezerről 10 ezerre nőne.

Az osztályon dolgozó ápolók is ígéretet kaptak elmaradt túlórapénzeik kifizetésére, illetve a béremelésre. Erről azonban részletesen csak később tárgyalnak. A kórház vezetése emellett azt ígérte, megújítják az osztály hiányos és elavult műszerparkját is.

A Népszava azt írta, hogy a pénteken felmondott Zacher Gábor utóda, Burány Béla csak úgy volt hajlandó elvállalni a sürgősségi osztály vezetését, ha rendezik a béreket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top