Egészség

Órákkal azután, hogy hazaküldték a kórházból, meghalt a négyéves kislány

Egy rutin mandulaműtét miatt feküdt be a kórházba, de a beavatkozás előtt hazaküldték őt azzal, hogy beteg.

A négyéves Gracie Foster édesanyja most, azután, hogy elvesztette gyermekét, arra a kérdésre szeretne választ kapni, miért kellett ennek így történnie. A gyászoló anya, Michelle Foster a Daily Mail című brit bulvárlapnak beszélt élete tragédiájáról, és arról, hogy a mai napig nem érti, orvosai hogyan engedhették haza agyhártyagyulladásban szenvedő gyermekét.

Michelle a lapnak elmondta, Graciet 2015 októberében egy rutin mandulaműtét miatt fektették be az otthonához közeli kórházban. Hozzátette, a kislány mandulái abnormálisan nagyra nőttek, nemcsak a beszédét, de már a légzését is akadályozták. Ám még mielőtt sor kerülhetett volna a beavatkozásra, Gracie belázasodott.

agyhártyagyulladás gyász diagnózis

Kép forrása: Michelle Foster

„Az egyik ápolónő megmérte a lázát, közel negyven fok volt” – mesélte az édesanya, majd hozzátette, noha egyértelműen nem volt jól, kezelőorvosa úgy döntött, hazaküldi Graciet. „A karomban vittem őt haza. Olyan gyenge volt, hogy lábra sem tudott állni” – mondja Michelle, aki akkor még abban a hitben volt, hogy lányának egyszerű vírusfertőzése van, és a magas láz miatt gyengült le.

„Mikor hazaértünk, Gracie-t rábíztam az anyukámra, én pedig visszamentem dolgozni. A délután folyamán többször is beszéltem anyámmal Gracie miatt, innen tudtam, hogy az állapota folyamatosan romlott: egyre nehezebben kapott levegőt, alig-alig tudott beszélni. Aztán, mikor két vörös foltot is talált a testén, anyám nem várt tovább, visszavitte Gracie-t a kórházba, ahol agyhártagyulladás gyanújával rögtön az intenzív osztályra került.

Hiába kapott azonban erős gyógyszereket a kislány, már nem tudták megmenteni az életét. Michelle azóta próbál választ kapni arra a kérdésre, ha az orvosok tudták, hogy beteg, miért engedték haza a kislányát. Az ügyben – három évvel a tragédia után – a napokban indult vizsgálat, melynek célja, hogy kiderüljön, hibázott-e valaki, van-e a felelőse a négyéves kislány halálának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top