Egészség

250 általános iskolás lett rosszul Szombathelyen, ételmérgezésre gyanakodnak

Négy iskolában lettek rosszul a kisdiákok, mind a négyet ugyanaz a konyha látja el ebéddel.

Négy szombathelyi általános iskolában mintegy 250 diák kapott el hányással és hasmenéssel járó betegséget. A Vas Megyei Kormányhivatal és a szombathelyi járási hivatal is vizsgálatot indított az ügyben – közölte Stánitz Éva megyei tiszti főorvos csütörtökön az MTI-vel.

A megbetegedés a hírek szerint enyhe lefolyású, gyomor- és bélrendszeri panaszokkal jár. A megyei tiszti főorvos elmondása szerint azonnal megkezdték a járványügyi kivizsgálást, kikérdezték a rosszul lett gyerekeket, és megtették a szükséges megelőző járványügyi intézkedéseket.

A feltételezések szerint ételmérgezésről lehet szó, mivel az érintett iskolákat ugyanaz a főzőkonyha látta el ebéddel. Az egyik gyerek szülei azt nyilatkozták, szerdán gyümölcsleves és rizses hús volt az ebéd.

Horváthné Sélley Erzsébet, a megyei élelmiszerlánc-biztonsági főosztály vezetője azt nyilatkozta, hogy a helyszíni ellenőrzés során az ételekből, a nyersanyagokból és a tisztítószerekből mintákat vettek, ezek laboratóriumi vizsgálata még tart.

A hiányzások miatt egyik iskolában sem rendeltek el tanítási szünetet.

Képünk illusztráció. Fotó: Komka Péter, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top