Egészség

Immunrendszer-erősítés házilag – a világbajnok legtutibb tippjei

Fel kell készíteni a szervezetet a hideg és a vele együtt járó kórokozók, vírusok, baktériumok ellen. De azon kívül, hogy rétegesen, melegen felöltözünk a szervezetünk védhetjük nemcsak kívülről, hanem belülről is!

„Összegyűjtöttem az 5 legjobb immunrendszer-erősítő tippemet”

Az tudnotok kell, hogy a bőrünkön és a nyálkahártyákon különböző mikroorganizmusok élnek, amik könnyen megbetegíthetnek minket, ha az immunrendszerünk legyengült. Ezért kell felturbóznunk magukat, hiszen ágyban feküdni betegen senkinek nem jó.

Ezüstkolloid: Én csak így fogalmaznám meg. Csodaszer, amit természetes antibiotikumként is jellemezhetjük. Több, mint 600 kórokozóra hat köztük baktériumokra, gombákra és még egyes vírusokra is. Mivel nem szintetikus, nem támadja meg a test saját sejtjeit, így nincs mellékhatása. Leghatékonyabban nyálkahártyán keresztül szívódik és így a szervezet minden szövetébe eljut.

Napi egy csepp orvosilag ellenőrzött ezüstkolloid csodákra képes.  Külsőleg is sebek fertőtlenítésére is használhatjuk. Tartósan viszont nem használható, a pontos adagolásról szakemberrel konzultáljon.

Gyömbér: Az egyik leghatékonyabb és legkülönlegesebb ízű fűszernövényt érdemes a mindennapjainkba beépíteni. A gyömbérből készült főzet, tea, melengető hatású, így kifejezetten javasolt a hideg hónapokra. Görcsoldó, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, köhögés és hányinger csökkentő hatása mellett nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat A-, C- és E-vitamint, így extra erős immunrendszer erősítő, sőt a legújabb kutatások szerint az elhízást is képes megakadályozni.

Hogyan csináld?

Gyömbértea elkészítése: Vegyél egy hüvelyknyi friss gyömbért, majd reszeld le és tedd forró vízbe. Amikor iható melegségűre hűlt, tegyél bele citromlevet, öntsd fel langyos vízzel és ízesítsd mézzel vagy édesítőszerrel.  

immunrendszer, hazi modszer

Fokhagyma: Egészségvédő és erősítő hatását, már az ókori görögök és rómaiak is felismerték. Kiváló a rákos megbetegedések ellenni védekezésben is, de ezen kívül vérnyomáscsökkentő hatású, erősíti a szív és érrendszert, jótékony a keringés rendszerre és pozitívan kezeli a magas koleszterinszintet is.  A fokhagyma mikrobaölő hatású ezért napi egy gerezdet érdemes nyersen elfogyasztani. Mivel nem túl kellemes az illata, a nyers fokhagyma gerezdet alaposan rágjuk meg, így kevesebb illóanyag fog a bőrön keresztül távozni. Aki nem rajong az ízéért, válasszon fokhagyma kapszulát.

C- vitamin: Hatalmas szerepe van a szervezet optimális működésének fenntartásában és az immunrendszer védelmi feladatainak ellátásában. A C-vitamin erősíti a sejtek falát, így a kórokozók is nehezen hatolnak át rajta, enyhe antibiotikus hatása van, ráadásul segíti a fehérjeszintézist, és a bőrünk is szebb lesz tőle. Mivel vízben oldódik, a szervezet nem tudja tárolni, a felesleg a vizelettel kiürül a szervezetből. A C-vitamin hiánya megtapasztalható, vérző fogíny, nehezen gyógyuló sebek, gyakori légúti megbetegedések esetén. Zöldségek és gyümölcsök és főleg a citrusfélék fogyasztása esetén juttatunk C-vitamint a szervezetbe, de a túl sokáig való fagyasztás, vagy melegítés, aprítás, párolás során a nagy része elveszik részben vagy teljesen. Érdemes ezért külön kiegészítésként C-vitamin készítményt szedni.

Echinacea vagy más néven kasvirág: Természetes immunerősítő, ami a fertőzések leküzdésében segít oly módon, hogy növeli az immunsejtek aktivitását. Növeli a bakteriális fertőzésekkel szemben a szervezet ellenálló képességét, javítja az immunválaszt. Antioxidáns hatású, fájdalom és gyulladás csökkentő is egyben.  A kasvirág gyökerét a természetgyógyászat már régóta használja főzetként, de valójában az egész növény felhasználható a fent említett pozitív tulajdonságai miatt. Boltokban tea, csepp, por, kapszula és krém formában is megtalálhatjuk.  Kúraszerűen alkalmazzuk. 3-4 hét rendszeres fogyasztása után 1-2 hét pihenő javasolt.

Bánkuti Gabriella 4 éves kora óta foglalkozik sporttal. Kezdetben atletizált, szertornázott, majd küzdősportokkal foglalkozott és versenytáncolt is. Mára a fitnesz területén sorra nyeri a hazai és nemzetközi versenyeket, többszörös magyar bajnok és világbajnok. Élsportolókat és paralimpikonokat edz, megkapta a Magyar Olimpiai Bizottság kitüntetését. Díjai és eredményei mellett különösen fontos számára, hogy olyan mozgássérülteknek tart személyi edzést, akikről sok esetben az orvosok már lemondtak, és velük óriási egyéni sikereket és eredményeket ér el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top