Egészség

A kopaszságig tépkedte a haját a kényszerbeteg anyuka

A nővérként dolgozó anyuka feje búbján egy grépfrút nagyságú kopasz folt keletkezett, mert nem tudott leállni a hajtépkedéssel.

Siobhan Kenny kétgyermekes, nővérként dolgozó anyuka. A 48 éves nő egy éve diagnosztizálta saját magát a trichotillomania nevű betegséggel, azaz a kényszeres haj- és szőrtépkedéssel, mikor ráeszmélt, hogy félig már megkopasztotta magát.

A nőnél az egyedülálló anyaként ránehezedő stressz és a párkeresés reménytelensége vezetett először szorongáshoz és depresszióhoz, később pedig a hajtépéses kényszerbetegséghez. Egy év alatt annyi haját kitépte, hogy a feje búbján egy grépfrút nagyságú kopasz folt keletkezett. Ettől pedig még nyomorultabbul érezte magát.

Az anyuka önbizalmát egy különleges fodrászati kezelés adta vissza. Ennek során egy hajszálvékony, műhajjal tűzdelt hálót feszítenek a haj és a kopasz részek közé, így teljesen elfedve a hiányosságokat. 

storytender

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top