Egészség

Megszólalt a szexuális erőszakkal vádolt Józsi nővér áldozata

Nem sikerült ítéletet hoznia a bíróságnak Józsi nővér ügyében, akit azzal vádolnak, hogy szexuálisan zaklatott és közösülésre kényszerített egy beteget egy budapesti pszichiátrián.

Úgy tűnt, csütörtökön utoljára ül össze a bíróság, és végre ítéletet hoz J. József ápoló 16 éve húzódó ügyében, akit az egyik budapesti pszichiátrián ápolt beteg jelentett fel szexuális zaklatás és kényszerítés miatt. Sz. Zsuzsanna szerint Józsi nővér rendszeresen zaklatta és közösülésre kényszerítette. 

Viszont a tárgyaláson ellentmondásba keveredett a szakértőkkel az áldozat és ügyvédje, akik arra akartak magyarázatot találni, hogyan lehetett az, hogy amikor J. József volt műszakban, a hölgy másnap mindig rosszul lett, hányt és szívpanaszokkal küzdött.

A tárgyalásról beszámoló Zoom.hu szerint a szakértői vizsgálatok inkább arra irányultak, hogy Sz. Zsuzsannát túladagolták-e, esetleg kapott-e olyan gyógyszer(eke)t, amely akaratnyilvánításra vagy védekezésre képtelen állapotot idézett volna elő nála. Az eddigi szakértői vélemények azonban azt állapították meg, hogy a sértett nem kaphatott ilyen jellegű készítmény(eke)t.

Az ügy 2002-ig nyúlik vissza, amikor Zsuzsanna a budapesti Erzsébet Kórház krízisosztályára került egy öngyilkossági kísérlet után. Visszaemlékezése szerint a segédápolóként dolgozó Józsi nővér már az első percektől nagyon közvetlen volt vele, de csak hónapokkal azután kezdtek eszébe jutni a dolgok, hogy hazaengedték a kórházból.

„Hónapok teltek el, mire kezdett tisztulni az emlékezetem, nem egyik napról a másikra történt. Ahogy telt az idő, úgy kezdtek előjönni az emlékképek, van, ami erősebb, van, ami azóta sem rémlik”– mondta a tárgyaláson. Emlékei szerint a férfi egyik alkalommal széthúzta rajta a köntösét, csókolgatni kezdte, kigombolta magán a nadrágot, majd orális közösülésre kényszerítette.

Az áldozat szerint Józsi nővér három alkalommal több és erősebb gyógyszert adott neki a kelleténél, ezért nem tudott védekezni.

A nő és férje 2002-ben tett feljelentést a rendőrségen, ám a számonkérés elől J. József Spanyolországba szökött, ahol 12 évig bujkált, ám 2016-ban fennakadt egy ellenőrzésen, és hazaszállították.

Itthon a férfi beismerte, hogy volt szexuális kapcsolata korábbi betegével, ellentmondásoktól hemzsegő vallomásában viszont azt állítja, mindez közös megegyezésen alapult, sőt, a nő volt az, aki kikezdett vele.

„Én beteg vagyok, ő meg ápoló, le van írva, hogy a felügyeletére, gondozására voltam bízva, így nincs miről beszélni” – mondta a Zoom.hu-nak Sz. Zsuzsanna a tárgyalás szünetében, hozzátéve, hogy már semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy az ügy végre lezáródjon.

A tárgyalás új szakértői vélemények meghallgatásával 2019 januárjában folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top