Egészség

Halálos lehet a száraz november

Az alkoholfüggőknél akár végezetes következményei is lehetnek az ital megvonásának.

Halálos is lehet az alkoholfüggőknek a száraz november, vagyis hogy egy hónapig ne igyanak semmilyen szeszes italt. Igaz, a kezdeményezésről sokan hallottak, de a legtöbben ugyanúgy isznak – számolt be a Tények.

Európában Magyarországon halnak meg a legtöbben alkoholfogyasztás miatt. A felnőttek 85 százaléka fogyaszt valamilyen rendszerességgel szeszes italt.

Zacher Gábor toxikológus szerint a száraz november azoknak szól, akik nem alkoholfüggők. Nekik ez egy jó teszt arra, hogy mennyire tudnak ital nélkül élni. Egy angol kutatás szerint azok, akik egy hónapig kibírják alkohol nélkül, később is jóval kevesebbet isznak.

A függőknél viszont akár halált is okozhat az alkohol megvonása. Mérsékelt reszketés, feszültségérzés, izzadás. Ha ezek a tünetek jelentkeznek alkoholmegvonás után, és idővel súlyosbodnak, akkor baj van, mert az esetek 5-8 százalékában akár halállal is végződhet az ital elhagyása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top