Egészség

Megható: elsírta magát a kisfiú, mikor találkozott csontvelődonorával

A rákbeteg kisfiúnak donor nélkül csak hat hónapja maradt volna az életből.

Jack Withers csak tízéves volt, mikor 2015-ben rákkal diagnosztizálták. Most, három évvel később, túl a rengeteg megpróbáltatáson és küzdelmen 13 évesként nem egy átlagos tinédzser, hanem egy igazi túlélő.

Ugyanakkor minden egészen másként alakult volna, ha a kisfiúnak nem találnak csontvelődonort. Az orvosok szerint donor nélkül a kisfiú szervezete hat hónap után felmondta volna a szolgálatot. Az Angliában élő Jacket egy nemzetközi donorprogram, a DKMS keretében párosították össze a német Michaellel. A 30 éves férfi pedig készségesen vállalta a részvételt a transzplantációban.

Jack és Michael most, a DKMS éves jótékonysági gáláján találkozott először. Mindkettejüket könnyekig meghatotta a találkozás. Michael azt mondja, mikor jelentkezett donornak, nem habozott, és később sem bánta meg a döntését. „Ez a műtét jobb embert csinált belőlem, Jackkel találkozni pedig varázslatos élmény volt.”

swns

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top