nlc.hu
Egészség
Kétfajta halálos betegségben is vezetjük az uniós listákat

Kétfajta halálos betegségben is vezetjük az uniós listákat

Rákos és krónikus megbetegedések terén minden magyar régió az utolsó tízben van. Háromszáz régió közül.

Mind a hét magyar eurorégió a legrosszabb tíz közé került a körülbelül háromszáz európai régió rangsorában az Eurostat 2015-ös adatsora szerint.

Krónikus megbetegedések és rák miatti halálozások esetén egyaránt magyar régiókban halnak meg legtöbben az uniós országok lakói közt – írja az Átlátszó. Az Eurostat nemrég publikált, még 2015-ös adatai szerint a rákban elhunytakat tekintve négy magyar régió volt a legrosszabb az egész Unióban. Mind a hét magyar régió a legrosszabb tízbe került. Krónikus betegségek tekintetében a hét magyar régióból öt került a tíz legrosszabb közé több mint háromszáz európai területi egység közül.

Rákbetegként 2015-ben a Dél-Dunántúl lakosainak volt a legrosszabb életesélyük Európában, előttük a Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld következett, de a többi magyar régió is az utolsó tízbe került.

Krónikus betegségek terén Észak-Magyarország volt a legrosszabb az Unióban, a tízbe emellett még négy másik magyar régió is bekerült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top